torsdag 22 mars 2012

Intervju med Stefan

Idag fick jag en stund mitt i alla förberedelser att fråga vår egna regissör Stefan Jansson ett par frågor om hur arbetet går. En man som är underhållande och har nära till skratt men som också kan vara uppriktig och ärlig. Han är nyckeln i kedjan.

 

 


Hur går det med övningar av scener och roller?
- Både och. Mycket bra stundtals och sen är det svårt med tanke på mycket folk det är i denna lokal med mycket scenografi, byggnationer och målningar som inte är klara.
Vissa saker blir lite "luftgitarrmässiga" för de blir utan grejer/rekvisita. Det gör mig lite stressad. Men på det stora hela går det bra.

Hur funkar det med övriga grupper? Typ musik, scenografi mm.
- Vi är 114 personer med elever och lärare men det är mycket som ska göras. Det är ett svårt företag att driva, när alla befinner sig på olika ställen. Men det funkar bra med arbetet.

Hur är det att vara regissör för en sådan här skolföreställning?
- Svårt att få alla att förstå hur viktiga de är och vad de gör. De är alla viktig del i helheten, en viktig pusselbit. Att inse att de är jätte betydelsefulla.

Varför just temat cirkus?
- Vi ville göra något väsensskilt från tidigare år. Målet är att göra olika saker varje år.
Vi har haft många olika teman, bara på de åren jag jobbat sen 2006 med de produktionerna.
Förra året ville vi göra en komplicerad produktion om framtiden och nu vill vi göra något som sätter glädjen i fokus. Därför blev det temat cirkus.


Vad är det bästa med årets föreställning och arbetet till det?
- Ja... det var svårt. Många olika delar. Dels att vi fått upp ett samarbete mellan övriga program som ekonomiprogrammet, hotell och livsmedelsprogrammet mm. Även om det inte är grejer som inte är färdiga så går saker på automatik.
Med föreställningen är det att vi kan visa något vi inte har gjort tidigare, den här typen av föreställning.
Den mest mångsidiga hittills.

Varför ska man komma och se Freak de Cirque?
- Som jag sa är den mångsidig, och att vi har många otroligt duktiga sångare och musiker. Ja, i övrigt alla konstnärligt arbetande personer i både vad gäller smink, kostym och även roller.

Framför allt att se vad vi har att visa upp, ungdomarna alltså.


TEXT: Maria
FOTO: Maria